Maine, 15 mai 2009, la Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu” din Campina vor avea loc mai multe manifestari dedicate marelui pictor national, de la a carui nastere se implinesc 171 de ani. Manifestarile vor debuta la ora 16.30, cu o sesiune de comunicari pe teme care se anunta deosebit de interesante: “Nicolae Grigorescu, prezenta artistica in spatiul cultural si religios al judetului Neamt”, sustinuta de preot Andrei Danila de la Manastirea Neamt; “Nicolae Grigorescu astazi” (sustinuta de prof. Bogdan Teodorescu de la Liceul “Sf. Sava” Bucuresti) si lucrarea “Grigorescu si Razboiul de independenta”, prezentata de Anca Bratu- muzeograf la Muzeul Judetean de Arta Prahova si “Biblioteca artistului”, sustinuta de muzeograf Liliana Marin, de la Muzeul “Nicolae Grigorescu” Campina.
Manifestarile dedicate aceluia pe care majoritatea criticilor de arta il considera cel mai important pictor roman din toate timpurile vor continua cu un spectacol de pantomima, in regia lui Bogdan Olteanu, ce va infatisa momente din viata pictorului. In final, va avea loc vernisajul expozitiei de arta intitulata “Artistii campineni”. Aceasta contine atat opere de pictura, cat si de sculptura realizate de zece artisti, dintre acestia facand parte Ligia Nicolae, Alfred si Vlad Dumitru, Liliana Marin, Carmen Balan.
In ziua urmatoare, la cunoscutul muzeu campinean va fi Ziua Portilor Deschise, orice doritor putand vizita, gratuit, atelierul artistului, sufrageria, biblioteca si dormitorul pictorului.
Anemary GRIGORE