Inspectorii din cadrul Directei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova au descins, saptamana trecuta, in 63 de unitati care depoziteaza, transporta si valorifica produse de origine animala, precum si in targuri si oboare.
Cu aceasta ocazie, s-au constatat nefinalizarea la termenele dispuse a unor lucrari de amenajare sau tehnice in unitati de procesare, precum si deficiente legate de notificarea miscarii animalelor si a evenimentelor inregistrate in exploatatii, din partea unor proprietari de animale. Controalele au mai scos la iveala faptul ca unii patroni de magazine alimentare achizitioneaza produse de origine animala de la diversi furnizori, cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar. Cea mai grava constatare facuta de inspectorii DSV are legatura cu igiena precara din spatiile de depozitare si expunere a marfurilor perisabile.
Ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat doua sanctiuni in valoare de 5000 de lei fiecare, pentru nerespectarea legislatiei sanitar – veterinare pe probleme de igiena si o amenda in valoare de 1000 de lei pentru lipsa documentelor sanitar – veterinare la transportul animalelor. Inspectorii au emis si un avertisment, catre o persoana depistata fara documente de trasabilitate pentru animalele aduse spre vanzare in macelariile prahovene.
Catalina STROE