Tragerile la sorti pentru Liga Campionilor si Cupa UEFA

Tragerile la sorti pentru sferturile si semifinalele Ligii Campionilor si Cupei UEFA vor avea loc, vineri, 20 martie, la Nyon, la sediul UEFA.
Pentru cele doua competitii va fi vorba de o tragere la sorti integrala, adica fara capi de serie si fara protectie nationala (doua echipe din aceeasi tara se pot intalni). UEFA va stabili un tablou pentru C1 si C3, care permite aflarea meciurilor din semifinale, in functie de partidele din sferturi.
Partidele din sferturile de finala ale Ligii Campionilor vor avea loc la 7 si 8 aprilie (turul) si 14 si 15 aprilie (returul). Semifinalele se vor juca la 28 si 29 aprilie (turul) si la 5 si 6 mai (returul). Finala va avea loc la 27 mai, la Roma. Pentru Cupa UEFA, sferturile de finala vor avea loc la 9 aprilie (turul) si 16 aprilie (returul). Semifinalele se vor desfasura la 30 aprilie (turul) si 7 mai (returul). Finala va avea loc la 20 mai.

Duel pentru gazduirea turneului de fotbal Euro – 2016

Dupa ce UEFA a anuntat ca luni, pana la miezul noptii, este termenul limita la care o federatie nationala isi poate manifesta intentia de a candida la gazduirea turneului final al Euro-2016, Turcia a cofirmat la forul european dorinta de a se inscrie pe aceasta lista. Turcia se va duela pentru obtinerea organizarii acestei competitii cu Italia, Franta, Norvegia si Suedia (impreuna), care au anuntat deja ca intentioneaza sa-si depuna candidatura pentru Campionatul European din 2016. Scotia si Tara Galilor, care au luat in considerare o candidatura comuna, au anuntat ca se retrag din aceasta cursa. Decizia finala si numele tarii gazda a Euro-2016 va fi anuntata la 27 mai 2010, intr-un Comitet Executiv al UEFA. Pentru prima data in istorie, editia din 2016 a Campionatului European va avea la start 24 de echipe. Comitetul a subliniat necesitatea tarilor gazda de a pune la dispozitie noua stadioane.

Roger Federer isi linisteste fanii

Fanii lui Roger Federer pot sa stea linistiti: elvetianul nu are de gand sa se retraga si de la Indian Wells, turneu pe care l-a castigat de trei ori consecutiv. “Aici revin de fiecare data cu placere”, a spus numarul doi mondial pe site-ul sau oficial.
Dupa finala dramatica de la Australian Open, iubitorii tenisului pot spera din nou la o finala Rafael Nadal – Roger Federer la Indian Wells.
“Dupa ce m-am accidentat la spate toamna trecuta, nu am avut suficient timp sa ma vindec complet. Voi folosi urmatoarele cateva saptamani ca o masura de precautie sa fiu sigur ca sunt complet refacut si ca sunt gata pentru restul sezonului 2009″, a spus Federer pe site-ul sau oficial dupa retragerea de la Dubai si din echipa de Cupa Davis a Elvetiei.
Cel mai probabil, Roger Federer va reveni pe teren la turneul de la Indian Wells, acolo unde elvetianul a fost campionul editiilor 2004, 2005 si 2006. “Mi-a mers bine la acest turneu”, a spus Federer despre Indian Wells, “am castigat trei titluri la rand si am jucat cel mai bun tenis al meu acolo. Am avut parte de finale extraordinare, meciuri mari si intotdeauna imi place sa ma intorc la Indian Wells. Suprafata de joc se potriveste stilului meu de joc”, a incheiat elvetianul.

Se vrea interzicerea transferurilor internationale ale jucatorilor sub 18 ani

UEFA va prezenta la FIFA, si apoi Uniunii Europene (UE), o rezolutie care stipuleaza ca jucatorii cu varsta mai mica de 18 ani nu ar trebui sa fie obiectul unui transfer international.
“Noi acum trebuie sa discutam si sa definim termenii cu FIFA si apoi cu UE, pentru a fi in acord cu regulile si sa putem preveni ca centrele de formare sa fie «pradate» de cluburile bogate”, a declarat, ieri, William Gaillard, director de comunicare al UEFA si consilier al presedintelui UEFA, Michel Platini. Aceasta rezolutie a fost adoptata in timpul reuniunii consiliului strategic al UEFA, care este formata din reprezentatele tuturor categoriilor fotbalistice (federatii, cluburi, ligi si jucatori).
“Este in primul rand o problema morala si etica, avem datoria de a lua masuri de protejare a tinerilor jucatori si a cluburilor care ii formeaza. Sunt foarte multumit ca oamenii cheie din familia fotbalului european au o viziune comuna pe aceasta tema majora si tin sa salut semnarea acestei importante rezolutii”, a precizat Michel Platini, intr-un comunicat transmis de catre forul european.