Dragi cititori,

acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta,
va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti
ca merita apreciat.

Cine ridica mizeria din jurul pubelelor ?

“In destule locuri din oras, exista o mizerie de nedescris in jurul pubelelor de gunoi. Aceasta este cauzata nu doar de catre oamenii nevoiasi – care strang sticle din plastic, fier vechi sau resturi alimentare – ci si de catre cei care isi modernizeaza apartamentele, si care arunca in fata ghenelor sau chiar pe spatiul public bucati de BCA, fier beton, tabla etc. Cine trebuie sa-i amendeze pe acesti iresponsabili ?”
Ioana Voicu, Ploiesti

* * *
Conform HCL nr. 228/2006, pentru ridicarea acestor tipuri de resturi menajere este necesara incheierea unui contract separat cu operatorul de salubritate, care se va deplasa la locul solicitat cu o masina speciala. In caz contrar, depozitarea acestora in containerele destinate gunoiului menajer sau abandonarea lor pe spatiile verzi ori in locurile publice constituie contraventie si se sanctioneaza, de catre Politia Comunitara, cu amenzi cuprinse intre 100 si 2.500 de lei.