Un profesionist al CRIMEI – prins la Ploiesti

Aseara, in jurul orei 18,00, in urma unei actiuni speciale realizate de Politie, SRI si DGIPI a fost prins, la Ploiesti, Serghei Gribenco, cel de-al doilea suspect al jafului armat de la Brasov, care a ingrozit o tara intreaga. Numele sau a fost vehiculat in ultimele saptamani in legatura cu acest caz. Pe 29 ianuarie, doi oameni au fost ucisi in timpul atacului produs la o casa de schimb valutar, la momentul la care angajatii urcau in masina banii proveniti din incasarile zilei respective, pentru a-i duce la banca. Serghei Gribenco este din Republica Molodova, are 36 de ani, figureaza in evidentele politiei cu antecedente penale si era dat in umarire internationala din 2005, fiind cautat pentru furt si inselaciune. Serghei Gribenco a fost vazut la Brasov in perioada dinaintea comiterii jafului si exista indicii ca ar fi cumparat si una dintre armele gasite in casa lui Gorbunov – celalalt suspect in acest caz. Pistolul fusese se pare cumparat ilegal din tara vecina.
In declaratia pe care a facut-o aseara, cu referire la retinerea lui Gribenco, ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a spus despre suspect ca este extrem de periculos, ca opereaza profesionist, fiind specializat in crima organizata si avand pregatire contrainformativa. Mai mult decat atat, ministrul a dat asigurari ca, in perioada urmatoare, peste 18.000 de politisti si jandarmi vor porni un adevarat razboi impotriva crimei organizate si a infractionalitatii.
In ceea ce il priveste pe suspectul retinut aseara, acesta urma sa fie transferat de la Ploiesti la Brasov, pentru a da declaratii referitoare la cazul in care se considera ca este implicat.
Specialistii din cadrul politiei si din alte structuri specializate ale statului sustin ca nu s-au intalnit in ultimii 20 de ani, cu un caz similar.