Mijlocasul de 20 de ani venit la FC Ploiesti de la Farul Constanta, Liviu Mihai, a fost rechemat de catre antrenorul Ion Marin la pregatirile divizionarei A.
Pentru Liviu Mihai, evolutiile constant bune in tricoul echipei antrenate de Valeriu Rachita in acest tur de campionat, concretizate si prin 3 goluri marcate, l-au readus in atentia clubului de care apartine, Farul Constanta. Antrenorul “marinarilor”, Florin Marin, a luat decizia de a face “curatenie” in lotul sau, dand afara o serie de jucatori importanti, precum Vlas, Razvan Farmache, Cristian Schiopu, Florin Maxim, Florentin Cruceru, Marius Nae, Dragan Gosic si Tibor Moldovan. In locul lor, “Sapaliga” doreste sa-i vada la cateva antrenamente pe toti jucatorii Farului, imprumutati la diverse cluburi din tara, asa cum este si cazul mijlocasului Liviu Mihai. “L.M.-ul”, asa cum este alintat de colegi, se va prezenta la reunirea constantenilor, apoi, in functie de decizia antrenorului de la Farul, va ramane acolo, sau va reveni la Ploiesti. In afara sa, Farul i-a chemat inapoi si pe jucatorii imprumutati la Delta Tulcea, Nanu, Pantelie, Larie, Matel si Lazarescu.
Pentru FC Ploiesti, eventuala plecare a lui Liviu Mihai ar fi a doua, de acest gen, dupa ce, in vara, Marian Carja a fost rechemat de Otelul Galati si a devenit titular sub comanda lui Petre Grigoras, dupa un retur din Liga a III-a, jucat la Ploiesti.
Conducerea clubului ploiestean s-a aratat interesata si de cativa dintre jucatorii disponibilizati acum de Farul.
Prima zi de vacanta
Conducerea tehnica a echipei ploiestene a decis ca vacanta de iarna sa inceapa de ieri, 5 decembrie, jucatorii urmand sa fie liberi pana in data de 8 ianuarie. Inainte de ultimul antrenament, ce a avut loc ieri, jucatorii au trecut si pe la casierie, pentru a-si primi ratele contractuale. Reunirea lotului echipei ce a fost revelatia turului – incheind prima parte a campionatului pe locul 3 – se va face in 8 ianuarie 2008, fiind apoi prevazute si doua stagii de pregatire centralizata, primul la munte, apoi, al doilea, in Antalya.
Adversari tari pentru juniori
Selectionata de juniori Under 90 a Romaniei , din care au facut parte, in precedentele campanii de calificare si trei jucatori de la FC Ploiesti, anume atacantii Marius Alexe si Eduard Bica, precum si portarul Alexandru Iatan si-a aflat adversarii pentru al doilea turneu de calificare la Campionatul European din Ucraina, ce se va desfasura intre 21 iulie si 2 august 2009.
Astfel, echipa Romaniei face parte din grupa a 5-a , alaturi de Franta, Norvegia si Letonia. Mini-turneul de calificare este organizat de Franta, in perioada 18-23 mai 2009.
Suporterii si-au facut calendar!
Galeria echipei FC Ploiesti a realizat un calendar pentru anul 2009, cu echipa antrenata de Valeriu Rachita (foto)! Calendarul costa 3 ron / bucata, iar banii obtinuti de “lupi” din comercializarea acestuia vor folosi si pentru actiunile ulterioare ale ultrasilor, care au dovedit, de la infiintarea echipei, ca detin “suprematia” atat in Liga a III-a, cat si in esalonul secund, FC Ploiesti fiind singura echipa ce a avut suporteri la toate meciurile din deplasare, indiferent ca acestea s-au jucat la Zagon, Botosani sau Suceava.
Primii “clienti” au fost chiar jucatorii echipei antrenate de Valeriu Rachita, care au luat peste 300 de bucati! In afara calendarelor, suporterii fideli ai echipei isi pot cumpara si echipament de joc, identic celui folosit de FC Ploiesti, la un pret de 75 ron / set.
Marian DIMA