Inainte de…pomana porcului, efectuati examenul trichineloscopic

Pentru a nu se trezi – tocmai in perioada Sarbatorilor de iarna – pe patul de spital, din cauza imbolnavirii de trichineloza, cumparatorii ar fi bine sa respecte recomandarile Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) si sa se aprovizioneze cu carne de porc numai din unitati specializate, autorizate si supravegheate sanitar-veterinar.
In al doilea rand, cei care vor sacrifica porci crescuti in propria gospodarie ar fi bine sa efectueze examenul trichineloscopic inainte de… pomana porcului. Pentru aceasta, cetatenii se vor prezenta la centrele de specialitate ale DSV Prahova cu cartea de identitate (B.I.) si probe de musculatura recoltate din diverse zone ale animalului sacrificat: cea dintre ficat si stomac, musculatura intercostala, muschiul de la baza limbii si diafragma (portiunea care separa cavitatea abdominala de cavitatea toracica).
Centrele din judet specializate in efectuarea examenului trichineloscopic sunt: Ploiesti (doua la Halele Centrale si unul pe Str. Eroilor, bloc 14 E), Sinaia (Str. Valter Maracineanu), Campina (Str. I.L. Caragiale nr. 12 si Str. N. Balcescu nr. 6), Comarnic (Str. Republicii nr. 6), Boldesti-Scaeni (Str. Calea Unirii nr. 1), Breaza (Str. V. Alecsandri nr. 16), Mizil (Str. C.D. Gherea nr. 1), Slanic (Str. 13 Decembrie nr 20), Plopeni (Str. Republicii), Urlati (Str. T. Vladimirescu nr. 11), Valenii de Munte (Str. Avram Iancu nr. 45), Albesti, Aricestii Rahtivani, Brazi, Baicoi, Bucov, Banesti, Berceni, Barcanesti, Cornu, Floresti, Gherghita, Magurele, Starchiojd, Sirna, Targsoru Vechi si Valea Calugareasca. Pentru orice situatie deosebita, consumatorii se pot adresa DSV Prahova – Str. Corlatesti nr. 11, sau la telefoanele 0244/571.751, 0244/575.351, 0244/575.101.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent* * *
Articolul următorLiviu Mihai se va antrena cu Farul