Orasul ceh Nyburk a gazduit, recent, ultima editie a Cupei Mondiale de fotbal – tenis. Dupa cateva zile de concurs extrem de disputate, Romania a terminat pe locul al doilea in clasamentul general, din 32 de participante, prima treapta a podiumului de premiere fiind acaparata de tara organizatoare, Cehia. Totusi, sportivii nostri s-au clasat inaintea unor tari cu traditie in fotbalul jucat la fileu, precum Slovacia, Franta, Ungaria sau Elvetia.
„Sincer sa va spun, ma asteptam sa terminam pe locurile fruntase, dar nici asa de in fata”, ne-a declarat antrenorul coordonator al lotului Frederico Tavares. Acelasi oficial a mai adaugat: „In tari precum Cehia sau Slovacia jucatorii de fotbal-tenis castiga 5.000 de euro pe luna, plus ca au campionate puternice cu o mare arie de selectie. In schimb, la noi, sportivii nu sunt atat de mult remunerati. Sper, totusi, ca dupa aceste rezultate sa ne premiem sportivii, mai ales ca ei merita cu prisosinta”.
Medalii peste tot
Nationala care a luat parte la mondialul de anul acesta a fost alcatuita numai din sportivi legitimati la cele trei cluburi originare din Ploiesti: CS Petrom, CSU si CS Atlas. Astfel, delegatia tricolora a numarat noua sportivi – Florin Purice, Razvan Pauna, Dorel Horia Iuga (toti – de la CS Petrom Ploiesti), Georgel Bobis, Zoltan Palyanos, Imre Hanyecz, Lucian Szel Purice (toti – de la CS Atlas Ploiesti), Adrian Seler si Cristian Eparu (ambii – de la CSU Ploiesti) – plus antrenorul Daniel Sasarman, tehnician care se ocupa de pregatirea echipei campioane en-titre, Petrom Ploiesti.
Astfel, in proba de simplu, sportivul legitimat la clubul Atlas Ploiesti, Georgel Bobis, a cucerit medalia de aur. „Bobis a fost la un pas sa nu participe la mondialul din Cehia”, ne-a declarat Tavares, care a mai adaugat:
„In ultimele luni, Georgel Bobis a avut o intindere musculara care l-a facut sa stea departe de terenul de joc. Mai multi oficiali din partea federatiei nu vroiau sa-l convocam pentru acest concurs, dar la insistentele mele el a fost inclus in lotul care a luat parte la cantonamentul de dinaintea intrecerii. In aceasta perioada a avut o prestatie buna si astfel a fost inclus in lotul pentru mondiale. Am insistat ca Bobis sa faca parte din lotul pentru mondiale pentru ca el este un adevarat specialist in proba de simplu si ma asteptam sa castige medalia de aur. Ma bucur ca am avut dreptate”.
Ca o paranteza, trebuie spus ca Georgel Bobis este si antrenorul lotului national de juniori, reprezentativa care a participat, la inceputul lunii noiembrie, la Campionatul Mondial rezervat acestei varste de concurs, competitie care s-a desfasurat in Cehia, dar in localitatea Prerok, unul dintre elevii sai, Aks Krisztian, devenind si el campion mondial, la juniori!
In schimb, in proba de dublu, tara noastra a luat argintul, fiind invinsa in marea finala de Cehia. Din lotul tricolor au facut parte Florin Purice, Razvan Pauna, Imre Hanyecz si Lucian Szel Purice. In proba de dublu-cross, Romania s-a clasat pe ultimul loc al podiumului de premiere, obtinand, implicit, medalia de bronz. In finala mica, tara noastra a invins Ungaria, din lotul tricolor facand parte Adrian Seler, Cristian Eparu, Florin Purice si Georgel Bobis. Singura proba unde tara noastra s-a clasat in afara podiumului de premiere a fost cea de triplu, Romania venind pe locul al patrulea, dupa ce a pierdut finala mica in fata Ungariei. Din acest lot au facut parte Razvan Pauna, Dorel Horia Iuga, Zoltan Palyanos, Imre Hanyecz, Lucian Szel Purice si Adrian Seler.
Asadar, in fotbalul jucat la fileu reprezentam o forta.
Cristi DAMIAN

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorSportivii electorali