Romanul Rashard Griffith

„Little Shaq” a intrat in familia Asesoft in urma cu un an. A pasit greoi, la cei 2,12 metri si la cele 130 de kilograme ale sale, dar s-a integrat extrem de rapid. A fost privit cu admiratie, apoi cu respect si, in cele din urma, cu prietenie. Carismatic, inteligent, umblat in lungul si-n latul Europei, Griffith este primul despre care vorbesc antrenorii si jucatorii care urmeaza sa se dueleze cu Asesoft.
Deja o legenda a baschetului european – cum il caracteriza campionul mondial cu nationala Spaniei, Marc Gasol – americanul iti poate povesti zile intregi despre cariera sa. Nu o face insa cu toata lumea, modestia fiind inclusa in CV-ul sau. Trebuie sa-l provoci la o discutie, sa-l faci sa-ti vorbeasca despre trecut, prezent si viitor. Despre cum a devenit cel mai tanar MVP si campion din Turcia, despre cum a castigat Euroliga si titlurile cucerite in cele mai tari campionate, despre bonusurile substantiale si sumele fabuloase pentru care a jucat, despre marii jucatori pe care i-a intalnit si alaturi de care a lucrat. Stai, il asculti, si parca citesti „O mie si una de nopti”…
Griffith se simte foarte bine in Romania si, dupa cum ne-a spus chiar el, ar mai putea juca la Asesoft cel putin doua-trei sezoane. Nu mai are detenta de la 20 de ani, dar compenseaza prin profesionalism si experienta. Se antreneaza in fiecare vara pentru conditia fizica alaturi de un antrenor personal si merge regulat la sala de forta. Si-a vandut casa din Chicago si este pregatit sa se stabileasca definitiv in Romania, fiind indragostit de o fosta baschetbalista, Corina Prodan. O poveste de dragoste despre care vom mai vorbi si pe care ne-o dorim realizata pentru fericirea celor doi si, de ce sa nu recunoastem, pentru Asesoft. Nu sunt multi jucatori, in acest moment, care pot umple „caciula” si cosul asa cum o face Rashard Griffith!
Ionut Georgescu