In sedinta Consiliului Local Busteni – desfasurata chiar in ultima zi a lunii precedente – alesii urbei au mai adaugat ceva parale in pusculitele unor institutii si unitati care au lucrari in desfasurare. Petruta Protopopescu – directorul executiv al Primariei – ne declara ca, odata cu alocarea, de catre Guvern, a aproape 40.000 de lei pentru reparatii curente si capitale la diferite obiective, precum si a sumei de 664.000 lei cota TVA pentru salariile profesorilor, s-a trecut la efectuarea unei rectificari bugetare, care a permis alocarea sumelor de bani corespunzatoare necesitatilor de moment. S-au suplimentat, astfel, fondurile necesare contributiei beneficiarilor la locuintele de pe strazile Crangului si Crinei – in total vreo 75.000 de lei, alti 130.000 lei s-au repartizat pentru continuarea actiunii de mansardare a locuintelor sociale, iar 264.000 lei au fost destinati modernizarii strazilor Urlatorii, Amurgului si Nicolae Balcescu. De asemenea, pentru finalizarea Pietei agroalimentare a orasului – despre ale carei lucrari am scris, recent, si in ziarul nostru – s-au alocat 600.000 de lei, intentia fiind, dupa cum aveam sa aflam, ca la sfarsitul anului, bustenarii sa poata sa-si faca piata intr-o cladire noua, moderna. Consilierii au mai aprobat insa 30.000 de lei si pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate a unei parcari in zona Silva si pentru, atentie, cumpararea unui pian cu coada la Casa de Cultura a orasului, unde acest instrument va fi la mare pret.
Forul alesilor locali din Busteni a aprofundat, insa, si aspectele ce tin de viitorul statut al orasului, si anume acela de statiune turistica. Ei bine, in acest scop, pentru realizarea unor lucrari din cadrul proiectului “Busteni – statiune renascuta”, s-au mai alocat 100.000 de lei. Banii vor fi cheltuiti, in principal, pentru lucrari specifice in faza de proiectare a unor noi obiective. Este vorba despre partia de schi fond, despre domeniul schiabil Kalinderu 2 si despre sistemul de parcare cu bariere din zona partiilor.
Cu alte cuvinte, sfarsitul de an le-a adus bustenarilor darul cel mai de pret si anume fondurile necesare pentru lucrarile care, intr-adevar, aveau nevoie de bani.
Leon CHIRILA