Cumparatorii – obligati sa faca „la dreapta” pentru a ajunge la piata

Cu vreo doi ani in urma scriam, tot in aceasta pagina, despre intentia administratiei locale din Busteni de a moderniza piata agroalimentara a orasului, la vremea aceea locul cautat, zilnic, de cei mai multi dintre localnici, fiind impropriu pretentiei de viitoare statiune turistica.
Timpul a trecut, si, in acest moment, se vede ca lucrurile s-au miscat intr-un fel. Adica, precum se poate observa in fotografia nr.1, viitoarea piata agroalimentara are conturata cladirea ce-i va fi destinata, in sensul ca s-a ajuns cu structura de rezistenta deasupra solului. Numai ca, din cate am constatat, pe santierul acestui obiectiv, la ora vizitei noastre, nu era evidenta vreo miscare mai acatarii a utilajelor sau a formatiilor de lucratori, primele fiind pur si simplu stationate, iar muncitorii nefacand parte din peisaj. Asa ca, dupa cum aveam sa ne orientam la fata locului, la Busteni, pentru piata agroalimentara, deocamdata se face „la dreapta” (foto 2). Amplasamentul provizoriu al pietei cu pricina este, precum se poate deduce, impropriu, ceea ce face ca multe produse sa fie etalate chiar la nivelul solului (foto 3).
Totusi, despre viitoarea piata agroalimentara a Bustenilor, Mihai Petroi – seful Biroului de investitii al Primariei, avea sa ne declare: „De fapt, viitoarea piata agroalimentara a orasului va fi amplasata in zona fostei piete, unde investitia este evaluata la 15 miliarde de lei. Se compune dintr-un subsol – in care se vor amenaja depozite si birouri, inclusiv grupuri sanitare ecologice, si nivelul I, de la parter, unde vor fi amplasate tarabele. Hala va fi acoperita, iarna va beneficia de incalzire centrala, vara – de ventilatie. Suprafata utila va fi de 150 mp la subsol, si 350 mp la parter. In prezent se lucreaza la acoperis, unde sunt unele probleme de proiectare pe care incercam sa le rezolvam cat mai repede, deoarece avem aduse deja utilitatile – apa, curentul electric, gazele, canalizarea – si intentionam ca, pana la sfarsitul anului, noua piata sa intre in functiune”.
Leon CHIRILA