„Investitiile promise ploiestenilor pentru acest an se vor realiza”

– La inceputul lui 2006, Apa Nova Ploiesti si-a anuntat cetatenii asupra investitiilor ce urmau sa se realizeze in municipiu. Intrucat suntem la jumatatea anului, care este situatia derularii proiectelor promise?
– In momentul de fata, Apa Nova Ploiesti este in curs de finalizare a lucrarilor incluse in proiectul de punere in siguranta a zonelor inundabile din Ploiesti. Investitia a inclus in prima faza, extinderea retelei de canalizare pe strazile Doaga, Namoloasa si Robanesti, pe o distanta de 530 metri liniari. Valoarea acestei lucrari este estimata la 250.000 RON si vizeaza cunoscuta zona a paraului Dambu, atat de afectata de inundatii. Speram ca aceasta lucrare sa fie receptionata intr-o saptamana, pentru ca urmeaza demararea etapei a doua a acestui proiect – extinderea retelei de canalizare si pe strazile Dambului si Apelor (720 metri liniari). Estimam ca lucrarile vor incepe peste doua saptamani si vor dura aproximativ o luna si juma-tate, costurile fiind evaluate la peste 450.000 RON.
– Ce alte lucrari de amploare mai sunt pro-gramate pentru perioada imediat urmatoare?
– Peste o saptamana va incepe o lucrare de foarte mare impact, care se va realiza la intersectia Soseaua Nordului cu Gageni. Este vorba despre preluarea apelor menajere in reteaua de canalizare, ape care ajung, la ora actuala, in Dambu, prin intermediul deversoarelor pluviale. Lucrarea va demara saptamana viitoare si va dura maximum 3 saptamani. Interventiile vor fi in asa fel realizate astfel incat circulatia auto sa nu aiba de suferit prea mult.
– Sunt prevazute lucrari inclusiv la retelele de alimentare ?
– Da, pentru 2006, la capitolul investitii, sunt prevazute lucrari atat de realizare de guri de scurgere – pana la final de an vor fi montate 85 – cat si privind reabilitarea retelei de apa potabila. Reabilitarea insemnand, de fapt, inlocuirea acelor conducte care au creat probleme de-a lungul timpului. In momentul de fata este in lucru reteaua de pe strada Brumarelelor si Aviatorilor, unde vor fi inlocuiti 750 metri liniari de conducta, respectiv 180 metri liniari. Constructorul a promis ca, in maximum doua saptamani, aceste lucrari se vor finaliza. Urmeaza, apoi, interventiile pe strazile Rafov si Craitelor, unde, de asemenea, va fi inlocuita reteaua de alimentare cu apa. Valoarea tuturor acestor lucrari este evaluata la 700 mii RON. Lucrari similiare se vor realiza si in cartierul Nord al Ploiestiului, mai exact pe strada Cameliei. Investitia va incepe foarte curand – cel mai probabil pe 1 august – si va fi de mare anvergura, urmand sa fie inlocuiti 2 km de retea. Desi se estimeaza ca interventiile vor dura aproape 3 luni, speram sa nu avem surprize, pe parcurs, asa cum am avut in cazul strazii Cras-maritelor, unde a durat foarte mult identificarea retelei in teren. Ca o masura de precautie, am decis, la aceasta lucrare, ca interventiile sa nu se faca pe carosabil, ci pe spatiile verzi si trotuare, pentru a evita disconfortul ploiestenilor. In plus, pe cat va fi posibil, vom reduce si sistarile de furnizare a apei.
N. DUMITRESCU