• Ieri, la Gradina Zoologica de la Bucov, a fost dat in folosinta cel mai mare adapost de ursi, din tara. Noua constructie are o suprafata de 116 mp si este prevazuta cu trei incaperi si un hol de acces, intregul spatiu avand asigurate toate utilitatile, respectiv canalizare, retea de apa si de energie electrica. Adapostul este imprejmuit cu panouri inalte de patru metri, pe o lungime de 400 de metri. Zona vizitatorilor va fi delimitata de cei opt ursi bruni, printr-un canal umplut cu apa cu o adancime de 2,70 metri si in lungime de 120 de metri. Investitia – de 800.000 lei a fost suportata de la bugetul Consiliului Local Ploiesti.
• Trei gradinite particulare infiintate in Ploiesti nu functioneaza cu autorizatie de functionare de la Inspectoratul Scolar Prahova. Situatia a fost constatata, recent, in urma unui control efectuat de catre reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova. In perioada 15-19 septembrie a.c., inspectorii au verificat 12 gradinite cu program prelungit, dintre care, 5 – de stat si 7 – particulare. Pentru neregulile gasite s-au aplicat trei avertismente si doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 6.000 de lei. In cazul gradinitelor de stat cu program prelungit, s-a constatat ca acestea nu aveau autorizatiile PSI vizate la zi, iar numarul de copii inscrisi depasea capacitatea spatiilor.
• Guvernul a aprobat, in sedinta din data de 18 septembrie, indexarea, incepand cu luna octombrie a.c., cu 7,5% a unor indemnizatii acordate in baza unor legi speciale. Este vorba despre urmatoarele indemnizatii – cea lunara neimpozabila acordata in baza Legii 309/2002 privind recunoasterea si acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961; cele lunare, in suma fixa, acordate in baza Legii 109/2005 privind instituirea indemnizatiei pentru activitatea de liber profesionist a artistilor interpreti si executanti, si indemnizatiile acordate in baza OUG 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania, cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945, din motive etnice.