Guvernul a decis astazi ca alegerile parlamentare sa aiba loc in data de 30 noiembrie, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.
Potrivit legii privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, „aducerea la cunostinta publica a datei alegerilor se face cu cel putin 90 de zile inainte de ziua votarii prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, a Hotararii Guvernului privind data alegerilor”.
Pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din toamna, Guvernul a alocat 160 milioane lei. Suma alocata provine din bugetul MIRA, al Autoritatii Electorale Permanente, cel al MAE, Secretariatului General al Guvernului si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.
MIRA va repartiza institutiilor prefectului sumele necesare pentru activitatile acestora legate de pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor parlamentare, in functie de necesarul de fonduri al fiecarui judet, sumele necheltuite urmand a fi recuperate ulterior.
Tot in sedinta de astazi, Executivul a adoptat si Programul calendaristic care vizeaza actiunile din perioada electorala, la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatul din 2008.
Sedinta de astazi era ultima in care Executivul putea adopta actul normativ astfel incat scrutinul sa se desfasoare in 30 noiembrie.