Ploiesteanca Alina Dumitru a castigat prima medalie de aur pentru Romania
Romania a inceput cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Beijing! Judoka ploiesteana Alina Dumitru s-a impus, in semifinala, in fata fostei campioane olimpice Ryoko Tani (Japonia) si a castigat finala turneului olimpic de judo, categoria 48 de kilograme, invingand-o pe cubaneza Yanet Bermoy.
Despre noua campioana olimpica a scris si site-ul BBC: „Alina Dumitru a fost incoronata campioana olimpica. Reprezentanta Romaniei, Alina Dumitru a distrus-o pe Yanet Bermoy din Cuba, in finala, castigand prin ippon. Dumitru a rasturnat situatia in semifinale cand a reusit sa o invinga pe campioana olimpica Ryoko Tani, care nu mai fusese invinsa intr-o competitie internationala din 1996”.
Alina Dumitru a castigat prima medalie de aur din istoria acestui sport in Romania si prima a delegatiei noastre la aceasta editie a JO.
In turul doi, romanca a trecut de unguroaica Eva Csernoviczki, in sferturi a invins-o prin ippon pe coreanca Youngran Kim, iar in semifinala a trecut de fosta campioana olimpica, Ryoko Tani (Japonia).
Alina Dumitru s-a nascut in Ploiesti si va implini 26 de ani la sfarsitul lunii august. A inceput sa practice judo in clasa a V-a si are in palmares cinci medalii de aur si una de bronz la Campionatele Europene, noua titluri la Cupa Mondiala, sase locuri doi si noua locuri trei la aceeasi competitie. La Campionatele Mondiale de Juniori, Alina Dumitru a cucerit o singura medalie de aur. In 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, romanca a ocupat locul 5.

Echipa feminina de gimnastica s-a calificat in finala

Echipa feminina de gimnastica s-a calificat in finala probei pe echipa. Fetele antrenate de Nicolae Forminte au obtinut putin peste 238 de puncte clasandu-se imediat dupa reprezentativa tarii gazda, China, la aproape 10 puncte distanta.
Gimnastele noastre au evoluat, asa cum era de asteptat, cel mai bine la barna, aparatul favorit al Romaniei inca de pe vremea Nadiei. La paralele insa au obtinut cel mai mic punctaj dintre toate aparatele. Urmatorul test pentru lotul Romaniei de gimnastica va fi miercuri de la ora 5, ora Romaniei, atunci cand sportivele vor avea sansa sa obtina aurul olimpic in finala pe echipe. In ultimii 32 de ani Romania n-a mai ratat niciodata podiumul olimpic.

Ionut Gheorghe – in 16-imile turneului de box
Pugilistul Ionut Gheorghe s-a impus, ieri, in fata portoricanului Jonathan Gonzalez Ortiz, scor 21-4, in meciul de debut al romanului in turneul olimpic, categoria 64 de kilo-grame.
In 16-imi, Ionut Gheorghe il va intalni pe iranianul Morteza Sepahvandi, care l-a invins pe roman in 2007, in optimile Campionatelor Mondiale de box din Statele Unite. Ionut Gheorghe este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena 2004.