Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman si Ambasada Mexicului in Romania, verniseaza miercuri, 3 noiembrie 2010, ora 13:00, expozitia itineranta „MEXIC. TRADITII SI OBICEIURI POPULARE”.
Ocazionata de sarbatorirea Bicentenarului Independentei Nationale si a Centenarului Revolutiei Mexicane, precum si a aniversarii celor 75 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Mexic si Romania, expozitia aduce in atentia publicului prahovean obiecte de arta populara, Mexicul aratandu-se asa cum probabil ca nu a fost vazut niciodata: statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate – seva pamantului, sageti cu pene, dar si… Zeul Ploii.
Expozitia a fost deschisa la Muzeul Taranului Roman si a mai fost itinerata la Muzeul National al Agriculturii din Slobozia.
Expozitia poate fi vizitata de publicul interesat in perioada 3 noiembrie 2010- 7 ianuarie 2011, in sala Auditorium a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova.