Asociere pentru reteaua de gaze naturale

Pentru ridicarea potentialului economic al zonei de sud a judetului Prahova, este necesara promovarea unor masuri corespunzatoare pentru atragerea de noi investitori. In urma analizei efectuate de conducerea judetului cu reprezentantii Primariei comunei Rafov, unitate administrativ-teritoriala din zona de sud a judetului Prahova, a rezultat necesitatea asocierii in vederea cofinantarii investitiei de infiintare a retelei de distributie de gaze naturale pe raza acestei localitati. Beneficiarii investitiei sunt aproximativ 5540 de locuitori, reprezentand un numar de 1852 gospodarii, precum si circa 70 de agenti economici, institutii publice si obiective social-culturale.

Spatii medicale – scoase, din nou, la licitatie

Pentru ca la licitatia desfasurata in luna septembrie, organizata de catre Consiliul Judetean Prahova, nu s-a prezentat nicio persoana sau societate medicala interesata de cumpararea spatiilor situate pe strada Marasesti din Ploiesti, s-a decis sustinerea unei noi runde de licitatie. Cele sapte spatii situate pe strada Marasesti nr. 18, cu destinatia de cabinete medicale si laboratoare de tehnica dentara, vor fi puse din nou in vanzare, potrivit deciziei luate de catre alesii judeteni.

Achizitiile publice, monitorizate

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice organizeaza, in luna noiembrie, intalniri regionale cu alesi locali, primari si responsabili cu achizitiile publice din institutiile publice locale, cu tema „Caravana reformei achizitiilor publice in contextul absorbtiei fondurilor structurale”. In data de 12 noiembrie, caravana ANRMAP va poposi la Targoviste, unde se vor desfasura discutiile cu primarii si reprezentantii directiilor de achizitii publice din judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi si Giurgiu. Actiunea are un caracter interactiv si se doreste sa fie aplicata pe problemele reale intampinate in derularea procedurilor de achizitie publica in cadrul proiectelor ce implica fonduri europene. La intalnirea de la Targoviste vor participa presedintele ANRMAP, Cristina Traila, expertul in cadrul Directiei de Politici, Reglementare si Analiza, Alexandra Mihai, precum si Cicerone Stan, director al Directiei Generale de Supraveghere, Monitorizare si Evaluare.