Comisia de analiza scoate basma curata activitatea Rosal Grup

In contradictie totala cu materialul prezentat de catre consilierul local Ion Eparu, raportul partial sintetizat de catre Directia Juridica a Primariei Ploiesti referitor la activitatea desfasurata de Rosal Grup albeste complet „punctele negre” de pe fata societatii conduse de Silviu Prigoana si de pe cea a Regiei Autonome de Servicii Publice.
Desi nu este varianta finala a acestui raport, comisia – formata din consilierii Gheorghe Sarbu (PDL), Iulian Teodorescu (PNL), Costel Horghidan (independent), Iulian Bolocan (PNG), Ion Eparu (PSD) si nou-introdusele reprezentante ale Executivului local (city-managerul Sanda Toader si Simona Albu, directoarea de la Juridic) – si-a inaintat Consiliului Local concluziile preliminare ale anchetei desfasurate pe parcursul celor patru intalniri.
„Cu privire la aceasta activitate, concluzia la care a ajuns majoritatea membrilor comisiei, respectiv dl. Sarbu Gheorghe, dl. Iulian Teodorescu, dl. Costel Horghidan, dl. Iulian Bolocan, dna Sanda Toader, dna Simona Albu, este aceea ca modul de incadrare a deseurilor nu prezinta nereguli, fiind in concordanta cu temeiurile legale si cu prevederile contractuale”, se arata in raportul intocmit de reprezentantii Primariei Ploiesti. In afara independentului Costel Horghidan, care a recunoscut ca „situatia este confuza” si a consilierului social-democrat Ion Eparu, toti ceilalti membri ai comisiei (care, de altfel, fac parte din grupul votantilor tuturor propunerilor primarului) vad activitatea Rosal Grup ca fiind fara cusur. Cu toate acestea, in documentul inaintat ieri tuturor consilierilor locali se mentioneaza ca „au mai existat mici nereguli referitoare la intocmirea de documente”, care au condus, probabil, la prejudiciul estimat de catre consilierul Eparu la aproape 230.000 de RON.
„Probabil ca se va trage de timp cu prezentarea raportului final al acestei comisii, pentru a nu se mai putea face nimic in acest caz. Desi documentele prezentate indica faptul ca s-a creat acest prejudiciu la bugetul local, prin decontarea unor sume suplimentare catre Rosal Grup, acest material – sinteza elaborat de catre Directia Juridica a Primariei Ploiesti arata cu totul altceva. De aceea am solicitat institutiilor abilitate ale statului sa demareze o ancheta oficiala in acest caz, pentru ca nu este in regula ca totul sa fie lasat la voia intamplarii”, a declarat, ieri, consilierul PSD Ion Eparu.
Acesta este singurul membru al comisiei constituite la nivelul Consiliului Local Ploiesti care si-a prezentat raportul partial personal referitor la activitatea Rosal, concluziile sale fiind ca Rosal Grup a emis facturi „umflate” cu circa 230.000 de lei catre RASP, iar aceasta institutie subordonata Consiliului Local a platit fara sa cracneasca sumele solicitate.
Violeta STOICA