Gruparea Mobila „Matei Basarab” Ploiesti va participa, in zilele de 26 si 27 octombrie, la asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica pe timpul manifestarilor prilejuite de sarbatoarirea Sfintilor „Mare Mucenic Dimitrie” si „Cuviosului Dimitrie Cel Nou din Basarabia”. 250 de jandarmi ploiesteni vor veghea zilnic la derularea in bune conditii a evenimentelor programate in zona Catedralei Patriarhale din Dealul Mitropoliei. Acestia vor actiona in acelasi timp si pentru prevenirea, combaterea si sanctionarea faptelor antisociale precum furturile, talhariile, cersetoria, vagabondajul, actele de tulburare a ordinii si linistii publice.
In scopul desfasurarii acestei manifestari in conditii de maxima siguranta si pentru prevenirea oricaror incidente nedorite Gruparea de Jandarmi Mobila „Matei Basarab” Ploiesti sfatuieste cetatenii care vor participa la eveniment, sa respecte urmatoarele:
– sa manifeste rabdare;
– sa respecte indicatiile fortelor de ordine si sa evite implicarea in conflicte de orice natura;
– sa adopte un comportament civilizat si respectuos fata de ceilalti participanti;
– in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala sa solicite neconditionat ajutorul echipajelor de jandarmi;
– sa acorde o atentie deosebita bunurilor si obiectelor personale (genti, posete, bagaje etc.);
– sa evite pe cat posibil sa aiba la vedere obiecte de valoare care pot atrage atentia.