Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, participa in data de 26 octombrie, ora 10.00, la receptia partiala a obiectivelor: Centrul de plasament Plopeni, str. Republicii nr. 8 – 10, Plopeni, judetul Prahova si Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica pentru persoane adulte cu handicap Nedelea, sat Nedelea, comuna Aricesti Rahtivani, judetul Prahova in cadrul proiectului „Utilizarea energiei solare in vederea producerii apei calde la unitati de protectie pentru copii si persoane adulte cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova”.

Proiectul este finantat in cadrul “Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului”, derulat de Ministerul Mediului si Padurilor si finantat de Administratia Fondului pentru Mediu din Fondul pentru Mediu.

Valoarea totala a proiectului este de 1.534.157,64 lei, din care cheltuieli eligibile: 1.351.615,64 lei, cheltuieli neeligibile (dirigentie de santier, taxe si impozite) si neprevazute.
Finantare de la Administratia Fondului pentru Mediu: 49% din total cheltuieli eligibile: 182.542 lei.
Contributia Consiliului Judetean Prahova: 51% din total cheltuieli eligibile, precum si cheltuielile neeligibile, respectiv 871.866 lei
Contractul de lucrari, inclusiv elaborarea Proiectului Tehnic, a fost semnat cu S.C. PLASTINVEST S.A. Ploiesti in data de 26.07.2010. Proiectul Tehnic a fost elaborat de S.C. CONSPROIECT S.A. Ploiesti.