Alimentare zonala cu apa potabila

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a participat, joi, la inceperea lucrarii „Sistem microzonal de alimentare cu apa potabila Brebu- Alunis, Varbilau-Slanic”. Realizarea acestui sistem va permite alimentarea cu apa potabila in sistem centralizat a localitatilor mentionate, reteaua de aductiune avand o lungime de 39 km, urmand sa deserveasca circa 20.000 de locuitori. Valoarea lucrarilor este de aproape 13 milioane de lei, 90% din aceasta suma fiind suportata de la bugetul judetean. Constructia retelei de alimentare cu apa a sistemului microzonal Brebu – Alunis si Varbilau – Slanic are o durata preconizata de 2 ani.

Extindere investitionala la Mizil

Consiliul Local Mizil implementeaza, in momentul actual, un proiect destinat reabilitarii si extinderii statiei de epurare a orasului. Aceasta investitie, in valoare totala de 1,13 milioane de lei, va elimina riscul deteriorarii sanatatii populatiei, prin asigurarea unei epurari corespunzatoare a apelor uzate. In prezent, in localitate, apele uzate colectate sunt supuse procesului de epurare intr-o statie veche, construita in perioada 1974 – 1985. Randamentul redus al epurarii are, in prezent, un impact negativ asupra mediului, sanatatii umane si calitatii vietii mizilenilor, fapt care a condus la necesitatea reabilitarii si a extinderii capacitatii statiei de epurare. Data de finalizare a implementarii acestui proiect finantat din fonduri europene este 30 noiembrie 2010.

Primarii nu s-au inghesuit sa acceseze Programul „Casa Verde”

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, si-a manifestat nemultumirea fata de accesarea de catre primarii a Programului “Casa Verde”. ,,Am rugat in nenumarate randuri primarii sa profite de aceasta finantare de 100% si sa rezolve problema platii consumului la spitale, gradinite, la autoritatile publice, pentru ca, evident, este in interesul lor “, a declarat Laszlo Borbely, precizand insa ca pentru persoane fizice programul a fost un succes, fiind inregistrate peste 12.000 de cereri, iar dintre acestea in 200 de cazuri s-au efectuat plati.