Spre deosebire de situatia de la Ploiesti, unde operatorul de salubritate temporar Rosal Grup este tinut in brate de autoritatile locale, la Sinaia, consilierii locali au luat deja masuri in privinta verificarii modului in care SC Montsin Grup SA isi face datoria la ridicarea gunoiului menajer.
In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Sinaia, a fost completata o dispozitie anterioara care prevedea modalitatea de colaborare intre beneficiarii serviciului de salubrizare – populatia si institutiile publice sinaiene – si operatorul local. Astfel, aprobarea platii aferente colectarii si transportului deseurilor nemenajere (la Ploiesti, cu cele mai mari tarife) de langa platformele de colectare catre operatorul de salubrizare se va realiza, direct, de catre asociatiile de proprietari sau de locatari arondate acestor platforme. Alesii locali sinaieni au stabilit ca aceste cheltuieli aferente colectarii si transportului deseurilor sa fie decontate abia dupa ce reprezentantii asociatiilor de proprietari vor semna bonurile de confirmare a cantitatilor ridicate de la rampele de gunoi ale blocurilor.
Cheltuielile pentru curatenie si pentru evacuarea gunoiului nemenajer de la platformele de gunoi menajer se vor repartiza, astfel, la asociatiile de proprietari sau locatari arondate platformelor respective prin distribuire la numarul de apartamente din fiecare bloc de locuinte.
Masura luata de catre autoritatile din Sinaia a fost necesara, pentru ca multi dintre locuitorii orasului au transmis Primariei nenumarate adrese prin care se demonstra ca pretul aferent ridicarii si transportului gunoiului nemenajer de catre firma de salubritate SC Montsin Grup SA este nejustificat de mare, neexistand dovada ridicarii cantitatii declarate de deseuri nemenajere.
V.STOICA