Politistii ploiesteni i-au surprins in flagrant pe I. Catalin, de 24 de ani, din comuna Berceni si C. Nicolae, de 21 de ani, din Ploiesti, care sustrageau capace de canalizare de pe raza municipiului. In momentul depistarii, barbatii aveau in autoutilitara cu care se deplasau, un numar de 8 astfel de capace apartinand mai multor societati de furnizare a utilitatilor.

In urma cercetarilor efectuate, oamenii legii au stabilit faptul ca in cursul lunii septembrie 2010, cei doi sustrasesera alte 19 capace de canalizare din fonta, apartinand unei societati de telefonie, repectiv de furnizare a apei. Prin faptele lor, suspectii au produs celor doua societati un prejudiciu total de aproxomativ 75.000 lei, recuperat partial de catre politisti.

Suspectii au fost initial retinuti pentru o perioada de 24 de ora, ulterior fiind prezentati instantei de judecata care a decis cercetarea lor in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale si a recuperarii in totalitate a prejudiciului creeat prin comiterea faptelor.