CSU Asesoft – BC Khimik Yuzhny 91-86 (174-176 la general)

CSU Asesoft nu s-a aflat niciun moment in postura de “virtual calificata” in grupe. Campionii nu au putut trece barajul psihologic al celor 6 puncte aratate de tabela de marcaj, in ciuda faptului ca au avut destule oportunitati. Lipsa de experienta a contat mult prea mult intr-o partida de la care alb-albastrii sperau la cea de-a 6-a calificare din istorie in grupele Eurochallenge. Si, culmea, intr-o zi de 6.
Burlacu a prins o noua zi mare, fiind cel mai bun marcator al ploiestenilor, dar si al partidei, cu 34 de puncte, langa care a adaugat si 7 recuperari. Practic, el a fost jucatorul care i-a scos din schema pe Zavadskyi si Garrison in finalul intalnirii, cei doi aratandu-se neputinciosi in fata lui Burlacu. Tudor a coordonat perfect atacurile gazdelor, doar greselile personale acumulate rapid (3 faulturi in debutul sfertului 3) tinandu-l departe de teren pret de cateva minute. De altfel, Tudor si Westrol au fost cei doi eliminati in garnitura ploiesteana, ultimul avand o evolutie stearsa, chiar daca a contabilizat, in final, 13 puncte. Mack a incercat sa ia soarta calificarii in mainile sale, insa cosul de la aproape 9 metri din ultimele secvente s-a dovedit a fi mult prea putin pentru a mai salva ceva.
De partea cealalta, BC Khimik a fost o formatie artagoasa, care a stiut sa profite la maxim de greselile Asesoftului. Bizaca a fost cel care a tinut in joc echipa oaspete in momentele de cumpana ale primei reprize, insa, in mitanul secund, Millage a iesit la rampa. Conducatorul de joc de peste Ocean a terminat confruntarea cu 22 de puncte si 5 pase decisive, fiind de departe cel mai bun din tabara verzilor.
Khimik nu a convins, nu a impresionat, insa a tocat incet, dar sigur, orice speranta la calificare a elevilor lui Arnautovic. Precizia din final a “soldatilor” lui Kalpic la linia de libere a jucat un rol esential in deznodamantul acestui duel. In schimb, CSU Asesoft invinge, dar nu poate avansa intre primele 32 de grupari ale Eurochallenge. Visul european al unei toamne tarzii se sfarseste inainte de a fi inceput. In urma ramane doar un succes ce conteaza mult prea putin. Un succes ce doare, intr-un octombrie incetosat …

CSU Asesoft: Mack (18p.,3rec.); Szijarto (2p.); Burlacu (34p.,7rec.); Ilic (5p.,3rec.); Westrol (13p.,4rec.); Qarraan (2p.,4rec.); Tudor (17p.,6pd.); Bajic (2rec.); Gutoaia (2rec.)
Echipa: 2P: 45,5% 3P:50% FT: 71,4% 36rec., 13mp.

BC Khimik: Popov (1rec.); Bizaca (18p.,5rec.); Kalnichenko (6p.,2rec.); Zavadskyi (3p.,4rec.); Kolchenko (12p.,2pd); Garrison (6p.,2rec.); Potter (4p.); Millage (22p., 5rec., 5pd.); Drezga (15p.,6rec.)
Echipa: 2P: 62,2% 3P: 31,6% FT: 68,8% 29rec., 17mp.

Bogdan CHITIC