Gratiela Gavrilescu – viceprimar al Ploiestiului – este noul presedinte al Organizatiei femeilor liberale Prahova. Numirea in functie a fost decisa la Ploiesti, la sfarsitul saptamanii trecute, la Conferinta judeteana extraordinara, dat fiind faptul ca fosta presedinta desemnata la alegerile din noiembrie 2005 – Ramona Iliescu – a lasat locul liber, intrucat, la inceputul acestui an a fost aleasa vicepresedinte al femeilor liberale pe plan national, functie incompatibila cu cea de pe plan local.
In competitia de sefa peste liberalele prahovence, Gratiela Gavrilescu n-a avut contracandidat. Dintre cele 200 de delegate din judet prezente in sala Teatrului „Toma Caragiu”, 190 au votat „pentru”, tot ele pronuntandu-se si pentru noua echipa de conducere a Organizatiei de femei liberale Prahova: vicepresedinti si membrii Biroului permanent. Despre proiectele Gratielei Gavrilescu, acum lider al liberalelor din Prahova, am aflat: „Imi doresc sa schimb viziunea perceptiei statutului femeii in viata politica. Tocmai de aceea, vreau sa devina realitate trei dintre proiectele pe care mi le-am propus in momentul in care m-am hotarat sa devin presedinta Organizatiei femeilor liberale din Prahova: sa fie cat mai multe femei pe listele alegerilor locale si generale; Organizatia de femei sa devina inima organizatiei judetene; desfasurarea de actiuni care sa puna in opera valoarea femeilor”.
Ca femeile reprezinta o forta in politica au recunoscut-o inclusiv colegii barbati prezenti la conferinta, respectiv parlamentarii Adrian Semcu, Teodor Melescanu si Horia Toma, cat si Mircea Ionescu Quintus – presedintele de onoare al PNL. Acesta din urma chiar le-a reamintit liberalelor ca „in Prahova, in anul 1945, s-a creat prima structura de femei liberale din Romania. Tocmai de aceea, consider ca femeii trebuie sa i se asigure un loc de comanda in structurile de conducere ale PNL si, daca mergem bine, asta se explica prin prezenta femeilor” a mai spus Quintus.
N. DUMITRESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCa sa o vindece de prostie,
Articolul următorGHID NATURIST