Ieri, 9 septembrie, unul dintre cele mai controversate personaje din ultimii 20 de ani din Romania, dar si din Ploiesti, a fost arestat. Trupele speciale, impreuna cu politia si procurorii DIICOT, au perchezitionat casa acestuia intr-un dosar legat de prabusirea FNI- GELSOR si retrocedarile ilegale de TVA de la PETROMSERVICE.

Reamintim ca Liviu Luca a fost unul dintre patronii mafiei petrolului din Ploiesti, fiind acuzat, in mai multe randuri, de evaziune fiscala si furt al taxelor si al accizelor aferente produselor petroliere.
Dosarele in care el a mai fost implicat s-au referit la fraude din contabilitatea Ligii Asociatiilor Sportive PETROM, afaceri necurate din cadrul PETROM, precum si a retrocedarii ilegale de TVA, din perioada ministrului Varujan Vosganian. Mai multi cetateni din Prahova au dat in judecata structurile conduse de Liviu Luca, in urma escrocheriilor cu actiuni PETROMSERVICE si actiuni PETROM.
Liviu Luca si acolitii sai nu s-au multumit doar cu fraudarea companiei PETROM si a bugetului de stat, ci au furat si din banii petrolistilor, investiti in societatea PETROMSERVICE.
Nenumaratele ilegalitati savarsite de Liviu Luca pareau sa nu-si mai gaseasca, niciodata, justa judecata. Acesta se retrasese discret si beneficia de protectia lui Ovidiu Sorin Vantu si a trustului Realitatea. Iata, insa, ca au fost gasite probele si mijloacele prin care se poate pune capat ilegalitatilor acestui Jimmy Hoffa.