* Partidul nu mai are senatori in judet, iar deputatii sunt de import

Inca un parlamentar al Partidului Democrat Liberal a parasit barca Puterii. Ieri dimineata, in plenul Senatului, parlamentarul prahovean Georgica Severin a anuntat ca a demisionat din PDL, urmand sa activeze, cel putin momentan, ca independent.

Georgica Severin este cel de-al doilea si ultimul senator al organizatiei prahovene a partidului de guvernamant care pleaca din partid. Astfel, filiala condusa de Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a ramas fara reprezentant in Senatul Romaniei. Iar in ceea ce priveste deputatii partidului, acestia par sa nu aiba prea multe in comun cu problemele prahovenilor. Sever Voinescu imparte cartofi, Andrei Sava – beizadeaua familiei Maxigel – nici la doi ani de mers la Camera nu stie ce inseamna o initiativa parlamentara, Florin Anghel si Mihai Apostolache sunt importuri total nereusite ale partidului de guvernamant, asupra carora planeaza unele acuzatii privind acte de coruptie si de clientelism.
Puterea organizatiei prahovene a scazut drastic, in ultima vreme, in special dupa „tonul” dat de senatorul Iulian Badescu, primul parlamentar prahovean care a demisionat din partidul de guvernamant si a carui demisie a avut rasunet in randul membrilor PDL. De altfel, sunt mai mult decat cunoscute tensiunile din cadrul organizatiei Prahova a PDL legate de stilul dictatorial de conducere al familiei Anastase. Dupa scandalul avut de Roberta Anastase cu Andrei Volosevici, ce nu a fost gestionat corespunzator, acelasi lucru s-a petrecut si in scandalul izbucnit in cadrul organizatiei, in ceea ce-i priveste pe cei doi senatori, Iulian Badescu si Georgica Severin.
Inca de la sfarsitul sesiunii parlamentare precedente, senatorul Georgica Severin, ales uninominal al prahovenilor care au votat in Colegiul 1 Senat, si-a aratat reticenta fata de masurile anticriza pe care Guvernul Boc le-a propus, prin diminuarea salariilor si reduceri de personal in sistemul bugetar. Severin a devenit tot mai virulent la adresa unor masuri nepopulare luate de partidul din care a facut parte pana ieri, fiind suspendat din grupul senatorial al PDL dupa ce a votat in favoarea motiunii de cenzura initiata de Opozitie la sfarsitul sesiunii parlamentare trecute.
La cateva ore dupa ce si-a anuntat demisia, senatorul Georgica Severin ne-a declarat ca va ramane independent doar pana se va decide carui grup parlamentar din Camera Superioara a Parlamentului se va afilia. „Voi adera la unul dintre grupurile politice ale Senatului Romaniei, pentru ca apartenenta la un partid este singura solutie de a realiza ceva din punct de vedere politic. Deocamdata, insa, raman independent”, a precizat fostul membru al PDL.
Ca urmare, Organizatia Prahova a PDL care parea solida si puternica a ajuns, mai nou, un exemplu negativ la nivel national, fiind prima dintre filiale care a pierdut parlamentari.
Violeta STOICA