Azi dimineata, in jurul orei 02:00, politistii din Valea Calugareasca au fost sesizati despre faptul ca in fata unui magazin din localitate a izbucnit un conflict intre doua persoane si un echipaj apartinand unei societati de paza.
Cei doi localnici afirmau ca in timp ce consumau bere pe trotuarul din fata unui magazin din comuna, un agent de la o societate de paza le-a pulverizat in fata, aparent fara niciun motiv, gaz iritant lacrimogen.
Pe de alta parte, agentii de paza sustineau ca au fost solicitati de administratorul magazinului respectiv pentru a interveni deoarece in incinta magazinului se afla o persoana care facea scandal.
Verificarile politistilor au relevat faptul ca in momentul in care au ajuns la obiectiv, agentii de paza i-au gasit pe cei doi stand la o masa pe terasa magazinului unde consumau alcool. In acest moment, unul dintre localnici a devent recalcitrant, dar fara sa agreseze fizic pe cineva. Intrucat a refuzat sa plece, unul dintre agenti de paza a pulverizat gaz iritant lacrimogen din recipientul aflat in dotare, gazul afectandu-l atat pe barbatul recalcitrant cat si persoana care il insotea.
Politistii au sanctionat contraventional atat agentul de paza pentru incalcarea prevederilor art. 2 pct. 4 din Legea 61/1991, cat si pe barbatul recalcitrant pentru faptul ca a consumat bauturi alcoolice in alte locuri decat cele permise de lege.