Cele mai importante aspecte semnalate la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane sunt urmatoarele:
Circulatia rutiera pe DN1 se desfasoara ingreunat, inca de la iesirea din capitala iar pe tronsonul Sinaia – Busteni, bara la bara.
Pentru evitarea aglomeratiei pe D.N.1, pe segmentul Bucuresti – Ploiesti se recomanda folosirea rutei alternative D.N. 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti iar trosonul Ploiesti – Brasov (Valea Prahovei), se poate evita circulandu-se pe DN 1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.
O alta ruta care poate fi utilizata pentru a se ajunge din Bucuresti pe Valea Prahovei este D.N. 7 Bucuresti – Baldana – D.N.71 Baldana – Tirgoviste – Pucioasa – Sinaia.

Traficul rutier pe Autostrada A2 Bucuresti – Cernavoda este la aceasta ora normal, insa este posibil ca in orele urmatoare valorile de trafic sa se intensifice. Pentru evitarea aglomeratiei, soferii pot folosi urmatoarele rute ocolitoare:
• DN2 – Bucuresti – Urziceni – DN2A – Slobozia – Harsova – Constanta;
• DN3 – Bucuresti – Fundulea – Lehliu – Drajna – Fetesti.

Automobilistii care pleaca din Constanta si doresc sa ajunga in Bulgaria au o ruta alternativa in cazul aglomerarii D.N.39 – Constanta– Agigea – Vama Veche. Aceasta este D.N.38 – Constanta – Agigea – Techirghiol – Negru Voda.

Pentru evitarea implicarii in accidente rutiere grave, conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu prudenta sporita, sa ruleze cu viteza adaptata conditiilor de drum(atentie la carosabilul umed din cauza ploii), sa se angajeze in efectuarea depasirilor si a celorlalte manevre in trafic doar dupa o atenta asigurare, sa nu conduca dupa ce au consumat bauturi alcoolice si sa isi cupleze centurile de siguranta.