Schimbarile de temperatura si umezeala au determinat aparitia unor noi inamici publici la Ploiesti – tantarii! In toate cartierele orasului, indiferent daca au spatii verzi sau nu, valuri de tantari care s-au inmultit din cauza vremii dau batai de cap insuportabile locuitorilor Ploiestiului.
Asta pentru ca, din luna aprilie, dupa ce a expirat contractul cu fostul operator de salubritate – care avea in atributii si dezinsectia si dezinfectia orasului – nicio firma nu s-a mai ocupat de serviciile DDD.
La sfarsitul lunii aprilie, licitatia pentru concesionarea serviciului de deratizare, dezinfectie si dezinsectie (DDD) a fost anulata, prin decizia emisa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, pentru „abateri grave de la prevederile legislative care afecteaza procedura de atribuire”.
Abia in urma cu circa o luna, a fost refacut caietul de sarcini, iar, in data de 14 iulie, a fost organizata licitatia, la care s-au prezentat doua firme – una din Ploiesti si cealalta din Timisoara.
Problema care va ramane pana la intrarea in paine a noii firme este reprezentata de bolile pe care le pot transmite atat tantarii, cat si rozatoarele care au avut timp sa se inmulteasca peste masura.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi in editia tiparita a ziarului Prahova de maine, 23 iulie.