Centrul INFOTRAFIC informeaza ca este posibil ca in orele urmatoare sa se aglomereze traseele de intoarcere in Capitala si in special DN1 (Valea Prahovei), pe tronsonul Predeal – Comarnic.

Vineri, Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti a inregistrat, pe sensul catre Brasov, 25.414 de autovehicule, iar ieri 20.925. Asadar, in aceasta dupa-amiaza, se asteapta ca peste 45.000 de autovehicule sa circule, pe DN1, catre Bucuresti.

De aceea, Politia Rutiera este pregatita, ca in caz de nevoie, sa devieze circulatia pe DN 1A Brasov – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti. Atentie insa, pentru ca si pe DN1A exista doua sectoare de drum unde se circula pe un singur fir in ambele sensuri. Primul este cuprins intre kilometrii 133 si 134, iar cel de al doilea pe sectorul kilometric 155+270 – 155+280.

Pentru evitarea implicarii in accidente grave, politistii ii sfatuiesc pe toti conducatorii auto sa circule prudent, cu viteza adaptata conditiilor de drum si sa pastreze o distanta de siguranta care sa permita evitarea unei eventuale coliziuni.