Aseara, in intervalul 19-22, intreg efectivul Inspectorului Judetean de Politie Prahova – politisti operativi si neoperativi – atat din mediul urban cat si din mediul rural a fost angrenat in actiuni punctuale, activitati de patrulare si filtre, organizate pe raza tuturor localitatilor, in zonele identificate cu risc criminogen, puncte obligatorii de trecere sau alte zone operative.
Pentru reducerea criminalitatii stradale alaturi de politisti au actionat si jandarmi si politisti comunitari.

Au fost aplicate 500 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 100 000 lei, au fost constatate 11 infractiuni, au fost retinute 7 permise de conducere, 15 certificate de inmatriculare, 2 placute de inmatriculare, iar un autoturism a fost retinut pentru verificari.
Totodata a fost confiscat material lemnos precum si alte bunuri in valoare de 450 lei.

Spre exempu, in jurul orei 21.45, pe Bulevarduldul Independentei din orasul Plopeni a fost depistat N. EDUARD, de 23 de ani, din comuna Persinari, jud.Dambovita, care conducea un autoturism cu numar strain de inmatriculare fals si fara a poseda permis de conducere.
Tanarului i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev.si ped.de art. 85 alin.1 si 2 si art.86 alin.1 din O.U.G.195/2002.
In plus, in municipiul Ploiesti, a fost depistat E. MIHAI din Ploiesti, care se sustragea cercetarilor intr-un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt placute de inmatriculare auto si distrugere.
Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celui in cauza.