La inceputul acestei luni, la sediul Federatiei Romane de Box (FRB), a avut loc o noua sedinta a principalului forul pugilistic de la noi din tara.
Pe ordinea de zi s-a aflat si numirea unui antrenor coordonator al lotului national de juniori. Propunerea Colegiului Central al Antrenorilor a fost ploiesteanul Titi Tudor, tehnician care a ocupat aceasta functie in perioada 2002-2008. In acest interval de timp, lotul condus de Titi Tudor a castigat 32 de medalii internationale.
Insa, Biroul Federal al FRB a decis, sa nu dea curs acestei propruneri, chiar daca antrenorul prahovean este recunoscut ca fiind cel mai bun tehnician din tara la aceasta categorie de varsta.
Despre acest aspect, Tudor ne-a declarat: „Deocamdata, nu vreau sa comentez decizia de a nu fi numit antrenor coordonator al lotului national de juniori. Dar, saptamana viitoare, va avea loc o noua sedinta a Biroului Federal si sunt sanse destul de mari sa fiu instalat in aceasta postura”. La randul sau, colegul lui Titi Tudor de la club, Ion Moroita, a spus: „Atat timp cat in Biroul Federal sunt oameni care nu au nicio treaba cu boxul, ne putem astepta la asemenea decizii. Sper, totusi, ca ei sa-si dea seama de greseala si sa o indrepte la sedinta de saptamana viitoare”.
Trebuie spus si faptul ca in perioada in care Titi Tudor nu a fost antrenor coordonator, lotul national de juniori nu a mai avut rezultate notabile, obtinand doar doua trofee la Europenele de la Lvov (Ucraina), de anul acesta
Altfel, Biroul Federal l-a numit pe ploiesteanul Adrian Parlogea in functia de antrenor secund al lotului de tineret, care va fi condus de Relu Auras. Ceilalti colegi ai lui Parlogea vor fi: Constantin Foia, Robert Baeatu si Gheorghe Simion.
Cristi DAMIAN