Joi a fost finalizat procesul de preluare a managementului spitalelor din Prahova de catre autoritatile locale. In prezenta ministrului Sanatatii, Cseke Atilla, viceprimarul municipiului Ploiesti, Cristian Dumitru a semnat pentru preluarea Spitalului Municipal Schuller si a Spitalului de Boli Infectioase Movila. Presedintele Consiliului Judetean Prahova a semnat pentru preluarea Spitalului de Urgenta, Maternitatii si Spitalului de Pediatrie.
Prezent la aceste evenimente, ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a tinut sa precizeze ca procesul de preluare a managementului nu a avut nimic de-a face cu politica si ca nu trebuie sa ne iluzionam ca lucrurile vor fi mai bune in sistemul sanitar, in viitorul apropiat.

Prahova este al saselea judet din tara care finalizeaza transferul managementului unitatilor sanitare cu paturi catre autoritatile locale, insa este primul mare judet care face acest lucru.
Ministrul Sanatatii a precizat ca ministerul va plati datoriile pe care spitalele le-au contractat pana la data de 31 martie. In Prahova, cuantumul acestei datorii era, la 31 martie, de 30 de milioane de lei, o treime din aceasta datorie apartinand Spitalului Municipal Campina.