Politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta au destructurat o grupare infractionala care se ocupa cu sustragerea de produse petroliere din conducte magistrale si comercializarea in mod ilegal a acestor produse, fara documente sau cu documente false.

Ieri, politistii au organizat si realizat un flagrant, in urma caruia au fost identificati D.P., de 52 de ani, din Constanta, M.S., de 41 de ani, din localitatea Ovidiu, judetul Constanta, T.S., de 36 de ani, din comuna Lumina, judetul Constanta, F.P., din municipiul Ploiesti, judetul Prahova, N.L., din Bacau si I.M., de 31 de ani, din Ploiesti.
Cei sase au fost depistati in incinta unui depozit de produse petroliere din localitatea Ovidiu, ce functiona fara documente legale, in timp ce incarcau produs petrolier intr-o autocisterna. Aceasta avea capacitatea de 35 de tone iar in momentul flagrantului era incarcata in proportie de 85%.

De asemenea, au mai fost identificate sase bazine, in interiorul a trei dintre acestea aflandu-se produs petrolier. Totodata, in acelasi depozit a fost gasita o autospeciala, cu care T.S. transporta produsul petrolier sustras de la ferma din Lumina, la un depozit din Ovidiu.

In paralel, a fost efectuata o perchezitie domiciliara la ferma lui D.P., din comuna Lumina, in incinta careia a fost identificata o instalatie artizanala, prin intermediul careia se sustragea produs petrolier din conducta care traversa incinta curtii fermei, prin subsolul acesteia. De asemenea, intr-o anticamera a unei magazii, a fost depistat un bazin ce continea produs petrolier.
Intr-o alta magazie au fost descoperite 918 ghivece in care era cultivat un anumit tip de planta despre care, din cauza conditiilor de cultivare, respectiv amenajare de termometre, ventilatoare si sisteme de iluminat speciale, existau suspiciuni cu privire la legalitatea detinerii acestora.
In acest sens, politistii din cadrul B.C.C.O. Constanta efectueaza verificari pentru a stabili natura acestor plante si activitatea infractionala a persoanelor implicate in cultivarea acestora.
Totodata, in incinta curtii fermei au fost identificate 23 de autoturisme, de marci diferite, inmatriculate in Romania si in strainatate, avariate sau in stare de functionare, pentru verificarea carora a fost solicitat sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Investigatii Criminale – Compartimentul Furturi de Auto, stabilindu-se pana in prezent ca patru dintre acestea figureaza ca fiind sustrase din strainatate.

Cei sase suspecti sunt cercetati in stare de retinere sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Suspectii urmeaza a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, cercetarile continuand pentru stabilirea participatiei fiecaruia la comiterea acestor infractiuni.