De pe 15 mai, de cand a fost repus in functiune sistemul antigrindina din Prahova, se lucreaza la foc continu. Vremea a fost extrem de capriciosa, iar aproape fiecare ploaie a fost insotita si de grindina. Pagubele sunt insa inexistente. Si asta pentru ca operatorii din dispecerat au interpretat la timp informatiile primite de la radarele de monitorizare si au avut timp sa organizeze tragerile cu rachete antigrindina. Din sase puncte s-au tras, in ultima luna, 153 de rachete care au risipit norii periculosi. 80.000 de hectare de teren agricol au fost astfel protejate de calamitati, la fel ca si locuintele celor din zonele unde grindina ameninta sa distruga totul in cale.

Cel mai greu week-end, din punctul de vedere al conditiilor meteo nefavorabile, a fost cel care tocmai s-a incheiat. Furtunile au acoperit toata Prahova. Din fericire, cele 48 de rachete trase in cele doua zile, au reusit sa indeparteze norii. A plouat si cu 30 de litri pe metru patrat, dar culturile si casele au fost protejate.

Sistemul antigrindina functioneaza in Prahova de mai bine de cinci ani. Rachetele sunt trase din sase puncte, respectiv Valea Calugareasca, Boldesti – Scaieni, Mehedinta, Ceptura, Tohani si Tataru.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.