Lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie Prahova in cooperare cu cei ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova, au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala de catre S. Ion, in varsta de 38 de ani, din Ploiesti.

La data de 18.06.2010 a fost inceputa urmarirea penala fata de invinuit, totodata fiind propusa instantei si emiterea unor autorizatii de perchezitie la domiciliul sau din Ploiesti, cat si la domiciliul mamei sale din comuna Ciorani, masura insusita de catre Judecatoria Ploiesti.

In baza autorizatiilor, in cursul zilei de au fost efectuate cele doua perchezitii ocazie cu care au fost gasite tigarete de provenienta Republica Moldova, in valoare de aproximativ 19.7201.500 euro.

Totodata, cu aceasta ocazie au mai fost gasite 82 pachete de cafea, 78 litri de alcool si 800 cutii cu petarde din clasele I si II. Toate bunurile gasite cu ocazia perchezitiei efectuate au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Fata de S. Ion sunt continuate cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, fapta prevazuta si pedepsita de art. 9, lit. a din Legea 241/2005, cat si a infractiunii de detinere fara drept de obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele I-IV, fapta prevazuta si pedepsita de art. 31, pct. 2¹ din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, modificata prin Legea 464/2001.