Peste 140 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiesti au actionat zilnic pentru asigurarea masurilor de ordine publica in perioada 28-30 mai a.c, pe timpul desfasurarii manifestatiilor din Parcul Memorial Constantin Stere Bucov, prilejuite de sarbatorirea Zilelor Orasului Ploiesti. La eveniment au participat un numar mare de iubitori de muzica rock, in zona parcului fiind amplasate 2 scene pentru sustinerea concertelor. Majoritatea celor prezenti au sustinut in mod civilizat formatiile care au urcat pe scena, nefiind inregistrate incidente majore pe timpul desfasurarii festivalului.

Cu toate acestea, comportamentul unora dintre participanti a impus aplicarea de catre jandarmi a unui numar de 7 sanctiuni contraventionale pentru proferare de injurii si expresii jignitoare, tulburarea ordinii publice si participare la scandal, cuantumul total al amenzilor ridicandu-se la suma de 1.400 lei. Totodata, unui ploiestean i-au fost intocmite documente de constatare pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor dupa ce a aplicat unui alt barbat o lovitura de cutit in zona spatelui.

De la eveniment nu au lipsit nici bunuri de valoare pierdute, o patrula de jandarmi gasind in parc o geanta tip borseta care continea printre altele 3 telefoane mobile, card-uri bancare si suma de 155 lei, iar jandarmii care actionau in cordon de ordine publica in zona scenelor au gasit doua telefoane mobile. In ambele cazuri au fost intreprinse masuri pentru identificarea persoanelor carora le apartineau bunurile, acestea fiindu-le restituite pe baza de proces verbal de catre jandarmi.