Datoriile la furnizorii de utilitati si medicamente s-au strans si au ajuns la peste 20 de miliarde de lei vechi. Somatiile curg, iar conducerea spitalului abia mai reuseste sa dramuiasca putinii bani de care dispune. Practic, sustine directorul Maternitatii, Calin Boeru, bugetul alocat de Casa de Asigurari de Sanatate ar ajunge doar sa acopere salariile personalului. Nici vorba de bani pentru energia electrica, gaze sau apa. Stocurile de medicamente mai ajung doar pana la sfarsitul acestei luni, iar medicii se gandesc cu groaza ca vor fi nevoiti sa le puna pe mame sa vina cu tratamentul de acasa si sa-si cumpere singure pansamentele, perfuzoarele sau seringile.

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Prahova sustin ca stiu in ce blocaj financiar se zbate maternitatea din Ploiesti. Spun insa ca bani mai multi nu sunt, iar criza economica a lovit intreg sitemul sanitar.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.