Politistii de investigare a fraudelor, din cadrul Politiei Orasului Boldesti Scaeni, impreuna cu reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul General Bucuresti, au efectuat un control la o statie de sortare agregate minerale din comuna Lipanesti, sat Sipotu, care apartine unei societati comerciale din capitala.

In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au constatat ca societatea exploateaza zacamant de minerale (nisip si pietris), in zona denumita „TERASA 3”, situata pe malul stang a raului Teleajen, in extravilanul comunei Lipanesti, sat Sipotu, fara a detine permis de exploatare sau licenta eliberate de Agentia Nationala Pentru Resurse Minerale si nici autorizatii de mediu si gospodarire ape.

S-a intocmit proces verbal de constatare pentru savarsirea infractiunilor de exploatare a resurselor minerale fara licenta sau permis, fapta prevazuta si sanctionata de art. 38, alin. 2 din L. 85/2003- Legea minelor, si evaziune fiscala fapta prevazuta si sanctionata de art. 9, alin. 1 din L. 241/2005.

Cercetarile continua pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statutului.