O patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova, ce executa misiunea de protectie, supraveghere si interventie la conductele magistrale de transport produse petroliere, a surprins doua persoane care sustrageau componente metalice de la vagoanele cisterna aflate in zona Triaj Ghighiu, punand astfel in pericol siguranta feroviara.
Cele doua persoane, Mariana M. de 40 de ani si Gheorghe G. de 26 de ani, ambii domiciliati in municipiul Ploiesti, judetul Prahova, au distrus, in vederea sustragerii, 13 pistoane capace cilindru frana si piese componente ale sistemelor de franare de la vagoanele cisterna garate in zona de siguranta a Statiei C.F. Ghighiu. Piesele au fost demontate cu ajutorul a 2 ciocane, 2 clesti si mai multe chei fixe si cantareau aproximativ 800 de kilograme. Cei in cauza au declarat ca vroiau sa valorifice fierul la un centru de colectare al deseurilor metalice. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 26 000 lei.
Celor doi le-au fost intocmite acte premergatoare pentru comiterea faptelor susceptibile de a fi „patrundere neautorizata in zona de siguranta a infrastructurii feroviare” si „distrugere a materialului rulant pe calea ferata”, si „sustragere de componente aflate in compunerea unui tren”acte ce vor fi predate Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, in vederea continuarii cercetarilor.