CSU Asesoft constata cu stupoare evidenta implicare a politicului in sport. Cu 5 minute inainte de inceperea meciului al treilea al finalei dintre Ploiesti si Cluj, sportivului Catalin Burlacu i-au fost incalcate toate drepturile, find suspendat fara audiere, asa cum prevad regulamentele interne si internationale – WADA.
Cu toate ca sportivul a fost programat oficial la audieri in data de joi, 20 mai, acesta a fost suspendat. Fara a se mentiona motivul si durata ridicarii dreptului de joc, comisia anti-dopind dependenta de ANS, controlata exclusiv de o majoritate de persoane numita din orasul Cluj, a eliberat un document care a permis favorizarea echipei din Cluj in aceasta finala.

Managerul echipei clujene, Mircea Cristescu, este reprezentatul pe Transilvania al acestei comisii si ca nu e prima data cand incearca influentarea prin presiuni politice a rezultatelor sportive. De data asta a reusit. Dorind sa castige nesportiv si utilizand mijloace din afara terenului de sport, Mircea Cristescu a incalcat legea obtinand o decizie favorabila echipei sale. Interesul sau este sa justifice imensele sume de bani investite de sponsori , delapidate si irosite printr-un manageriat dezastruos.
Este o rusine sa vedem cum prin mijloace nesportive Clujul incearca sa castige titlul national. Asteptam o decizie corecta din partea institutiilor statului si nu influentarea campionatelor nationale in favoarea echipelor din Cluj. Daca proba B va fi negativa, iar regulamentele internationale vor arata nevinovatia sportivului Catalin Burlacu, CSU Asesoft il va asista cu toate mijloacele pentru a-l da in judecata pe Mircea Cristescu si pe toate persoanele prin aceasta tarasenie.
Reamintim un singur lucru: Burlacu este capitanul echipei nationale si nu merita un asemenea tratament!
La presiunile echipei din Cluj, jucatorii au fost tinuti ca niste animale intr-un vestiar insalubru, pentru un control de cateva ore, in conditiile in care ei au meci maine de la 17:30. Acesta este felul in care Cristescu intelege sa-si apere interesele lui meschine – distrugand sportivii.