Super-CSU!
* Asesoft – U Mobitelco 83-77 (39 – 32)

Fara Catalin Burlacu in lot, Asesoft incepea, aseara, in sala „Olimpia” cu incredere jocul cu numarul 3 din cadrul finalei. Virgil Carutasu, accidentat, a fost nevoit sa intre titular, alaturi de Griffith, Cepulis si eroii din meciurile de la Cluj, Blidaru si Hargrove. Echipa lui Tenter a venit la Ploiesti decisa sa isi ia revansa dupa esecurile usturatoare suferite in fata propriilor suporteri, in timp ce alb-albastrii vroiau cat mai repede sarbatoare si, apoi, vacanta. Cea de-a treia ciocnire a titanilor avea sa fie, din nou, una cu scantei.
CSU a inceput ca din tun si conducea cu 14-4 dupa 5 minute, prin reusitele lui Hargrove, Carutasu si Blidaru. Dykes si Krstanovic fusesera opriti de defensiva lui Arnautovic, in timp ce capitanul Mihai Silvasan a comis foarte repede 2 greseli personale. Primul sfert s-a incheiat 25 la 16, dupa 4 puncte marcate de rezerva Ilic.
Clujul a reusit sa revina la 4 puncte in spatele echipei Asesoft, dar campionii en-titre s-au mentinut gratie recuperarilor lui Carutasu si a jocului din atac directionat dupa Rashard Griffith, turnul de control al lui CSU.
Intrarea lui Burleson a adus un plus de energie, iar la intrarea la cabine alb-albastrii erau in avantaj, 39 la 32.
Diagnosticat cu inceput de hernie, Carutasu a strans din dinti si a jucat cat de bine a putut. Din cauza presiunilor facute de presedintele lui U Mobitelco, Mircea Cristescu, comisia anti-doping l-a suspendat, ieri, pe Catalin Burlacu inainte ca jucatorul sa fie audiat si sa primeasca proba B.
In aceste conditii, Arnautovic s-a vazut in minus cu un roman si un pivot. Vom reveni cu amanunte asupra acestui situatii.
Cepulis si-a intrat in mana de la distanta (n.a. – a se citit “de neoprit”), iar echipa din Cluj s-a vazut depasita in defensiva. Arnautovic a apelat cu incredere la Szijarto si Ilic, Burleson nejucand convingator.
Asesoft a reusit sa se mentina la 8-10 puncte distanta, iar cu zece minute inainte de final scorul era 60 la 50, Clujul ramanand in joc gratie lui Krstanovic, autor al unei super-reusite de la 9 metri.
CSU s-a baricadat in aparare pentru a evita aruncarile de la distanta ale clujenilor, asteptand ca timpul sa se scurga cat mai repede (65 la 57, minutul 35). Blidaru a coordonat perfect jocul, ajutandu-se de pivotii Ilic si Griffith. Hargrove, reintrat in locul lui Szijarto, si-a facut datoria de marcator, „arestand” mingea in momentele dificile.
Chiar daca Medvedj si Silvasan s-au pus cu raul pe ploiesteni, de la distanta, Asesoft a gestionat mai bine finalul de meci. 83 la 77 si CSU este la o victorie de titlu.
Ionut GEORGESCU