In perioada 15 aprilie – 14 mai 2010 s-a derulat sesiunea de depunere a proiectelor pentru accesarea fondurilor europene aferente Masurii 141 – SPRIJINIREA FERMELOR AGRICOLE DE SEMI-SUBZISTENTA. In aceasta perioada, la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Prahova au fost depuse 138 proiecte.
Fermierii primesc anual o suma fixa, in valoare de 1500 euro/ferma/an, pentru o perioada de 5 ani.
Beneficiari eligibili sunt persoanele fizice autorizate in varsta de pana la 62 de ani, care desfasoara activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 2 si 8 UDE( 1 UDE =1200 euro), este situata pe teritoriul tarii, este inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol si comercializeaza o parte din productia agricola obtinuta.
Si persoanele fizice neautorizate pot fi beneficiari eligibili ai acestei forme de sprijin daca se inregistreaza ca PFA dupa ce depun proiectul – in termenul legal.

Conditii obligatorii pentru acordarea sprijinului;
-solicitantul trebuie sa intocmeasca un Plan de afaceri prin care sa-si propuna cresterea cu 20% a productiei agricole destinata comercializarii
-sa urmeze un curs de pregatire profesionala in raport cu proiectul.

Dupa o perioada de trei ani de la acordarea sprijinului, se verifica respectarea cerintelor minime din Planul de afaceri depus initial. In cazul in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile, beneficiarul nu va mai primi ajutorul pentru urmatorii doi ani.

Urmatoarea sesiune de depunere a proiectelor pentru aceasta masura este preconizata a se derula in luna octombrie.