Dupa noaptea muzeelor, eveniment ce a avut loc in acest week-end, astazi, reprezentantii institutiilor muzeale din Prahova au sarbatorit Ziua Internationala a Muzeelor.
La Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova a avut loc vernisajul expozitiei „Chipuri ale istoriei”. Expozitia, care va putea fi vizitata pana in luna octombrie a acestui an, aduce in atentia publicului o serie de documente si fotografii ale unor nume sonore din istoria prahoveana si nu numai, care s-au remarcat si la nivel national. La eveniment au participat si elevi ai Colegiului National Jean Monnet din Ploiesti.

Si reprezentantii Muzeului Memorial Nichita Stanescu din Ploiesti au pregatit pentru astazi doua expozitii, una cu „Obiecte personale ale poetului ” si alta cu imagini cu muzeele prahovene, si o lansare de carte. Este vorba despre volumul intitulat „Fereastra in timp. Orasul Ploiesti in anul 1928”, scris de Emilia Luchian.
In randul muzeelor deschise gratuit astazi pentru vizitatori, s-a numarat si Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, singurul de acest gen din tara. Peste 300 de elevi au fost aici in vizita.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.