U Mobitelco – CSU Asesoft 111-113 (0-2)
Motto: “Pe un adversar nu trebuie să-l omori, trebuie să-l faci să-şi dorească singur moartea”
Coşul lui Blidaru din ultima secundă, jocul slab al Asesoftului, dunkurile lui Dykes, eficienţa clujenilor şi toate celelalte faze din meciul întâi erau istorie. Al doilea duel din Sala Horia Demian se anunţa cel puţin la fel de tare ca primul, iar elevii lui Arnautovic erau motivaţi să nu mai repete prestaţia sub mediocră din urmă cu o seară.
De partea cealaltă, Mihai Silvăşan şi colegii săi ştiau foarte bine că este un meci de totul sau nimic, iar o înfrângere i-ar scoate din cursa pentru titlu.
Prima repriză a fost una catastrofală pentru CSU: Gazdele au găsit cele mai bune soluţii în atac, au anihilat principalele arme ofensive ale lui Arnautovic şi au terminat primele două sferturi cu procentaje foarte bune: 73% de la 2 puncte, 50% de la trei puncte şi 90% de la linia de fault. Zoran Krstanovic a făcut ce a vrut în spaţiul de trei secunde, având pe foaia de joc 19 puncte (7/8 -2 puncte, 1/2 – 3 puncte şi 2/2 de la libere) şi 4 recuperări. Mai mult decât toţi cei patru pivoţi ai Ploieştiului, care adunaseră 12 puncte!
Milan Medvedj a continuat să surprindă apărarea lui CSU prin aruncări de la distanţă, practicând un alt joc faţă de cel obişnuit: mult mai curajos pe faza de atac, neajutând doar la tranziţie.
În altă ordine de idei, Clujul surclasase Asesoftul la recuperări, pase decisive, intercepţii şi mingi pierdute. Din echipa ploieşteană cel mai bun marcator era Cepulis (10 puncte), lituanianul reuşind să înscrie de două ori din afara semicercului. Hargrove, în ciuda celor 9 puncte şi 5 recuperări, evoluase şters, în timp ce procentajele echipei la aruncări erau slabe: 53%-2puncte, 20%-3puncte şi 61%- de la libere.
52 la 35 a fost scorul la intrarea la cabine, corect după cum au decurs ostilităţile. Arnautovic ştia însă că mai erau 20 de minute de joc şi că elevii săi pot juca de trei ori mai bine decât o făcuseră până atunci.
Dramatismul a atins cote maxime. Asesoft a revenit de -20 de puncte, iar Hargrove a marcat în ultima secundă printr-o aruncare de la distaţă pe care nu o găseşti în manualul de baschet, pentru a trimite meciul în prelungiri! Norocos, dar ce mai conta când toată banca alb-albaştrilor era în delir iar clujenii trăiau senzaţia unui deja-vu horror. În prima repriză de prelungiri, echipele au intrat cu 2, respectiv 4 eliminaţi.(la Asesoft). Căruţaşu, accidentat, a forţat dar nu a putut juca decât foarte puţin. S-a mizat pe pătrunderile lui Hargrove, pe forţa alb-albaştrilor la recuperare, pe capacitatea lui Szijarto de a-l anihila pe Dykes, în mare formă, mai ales în prelungiri. Clujul avea un procentaj de aproape 50% de la trei puncte, în timp ce elevii lui Arnautovic rataseră 22 de libere (record negativ în această ediţie de campionat). Totuşi, Darius Hargrove şi-a regăsit precizia de la libere şi el a fost cel care a stabilit scorul final prin două aruncări fructificate, după care, în ultimele secunde, defensiva şi-a făcut datoria.
Asesoft are 2-0 după două partide de-a dreptul nebune în Sala Horia Demian. Cu siguranţă, fanii lui CSU nu au mai trăit atât de periculos de la finala cu Rostov, din 2005. Au murti şi au înviat împreună cu echipa, iar ultimul fluier i-a adus în extaz. Mai norocoşi şi mai pragmatici, alb-albaştrii îi aşteaptă pe clujeni în Sala Olimpia, dorind să pună capăt finalei în 4 meciuri.
Mai multe detalii pe csuasesoft.ro