Ploiesti Industrial Parc este primul parc din judetul Prahova care a pus in functiune un sistem promotional de panouri fotovoltaice conectat la retea, informeaza Consiliul Judetean.

„Sistemul de panouri fotovoltaice este o noutate pentru parcurile din Prahova, iar in masura in care isi va dovedi eficienta si sigur si-o va dovedi, il vom implementa si la celelalte puncte de lucru Mizil, Urlati si Ciorani. In acest moment, sistemul ne confera independenta energetica pentru sediul nostru si asta ne face sa speram ca urmatorul sistem va conferi independenta energetica pentru tot sistemul de iluminat din parc. Sursa de finantare consta in fondurile proprii ale Parcului”, a precizat directorul general al PIP, Fabioara Ionescu.

Sistemul va aduce un consum anual de3-4 MWh, iar constructia lui a durat 2 zile. In acest moment, in Ploiesti Industrial Parc – care este cel mai mare din tara, cu cele mai bune rezultate si unul dintre cele mai atractive parcuri industriale din Romania – isi desfasoara activitatea 42 de companii, pentru care lucreaza peste 7.000 de angajati.

Unicul actionar al Ploiesti Industrial Parc este Consiliul Judetean Prahova.