In serara zilei de duminica, 19 aprilie, in jurul orei 22.00, o patrula mixta, formata dintr-un politist si un jandarm, a fost solicitata sa intervina in ajutorul unui cetatean care zacea beat in spatele unui imobil. A fost gasit pe caldaram B. Gheorghe, de 61 de ani, care locuia aproape de bloc. Fiind in stare avansata de ebrietate, a fost condus de catre oamenii legii acasa. Si, dupa cum am mai scris in ziarul nostru, odata ajuns la domiciliu, betivul a spus ca se duce sa-si ia buletinul din… bucatarie. La scurt timp, s-a napustit asupra agentului, aflat la intrarea in apartament, si l-a injunghiat cu un cutit in zona toracelui. Politistul a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, pentru ca, mai apoi, din cauza complicatiilor ivite, sa fie internat intr-o clinica din Viena.
Agresorul a fost luat si dus la spital pentru a fi expertizat neuropsihiatric, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova a dispus, prin ordonanta, internarea acestuia intr-o unitate spitaliceasca, pentru o perioada de 15 zile.
In urma experizarii medico-legale s-a constatat ca B. Gheorghe avea discernamant in momentul in care l-a injunghiat pe politist. Astfel ca ieri, B. Gheorghe a fost prezentat Tribunalului Prahova, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentativa de omor deosebit de grav.
(F.T.)