Un echipaj de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a depistat un barbat care a sustras mai multe componente metalice de la vagoanele CFR stationate in zona Garii Ghighiu.
Ioan S. de 42 ani din Ploiesti a atras atentia jandarmilor in momentul in care se deplasa prin comuna Barcanesti cu un atelaj hipo in care avea incarcate componentele metalice sustrase.
Intrebat cu privire la provenienta bunurilor transportate, barbatul nu a fost in masura sa justifice in vreun fel dobandirea lor iar in urma verificarilor jandarmilor s-a stabilit ca bunurile au fost sustrase cu o zi inainte de la vagoanele CFR, iar la momentul depistarii Ioan S. se indrepta catre un centru de colectare a fierului vechi pentru a le valorifica.
Prejudiciul, constand in peste 850 piese metalice a fost recuperat in totalitate, barbatul fiind predat organelor de urmarire penala pentru continuarea cercetarilor.
Celui in cauza i-au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunilor de sustragere de componente ale caii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt in compunerea unui tren aflat in circulatie sau programat pentru circulatie.