Greva generala a profesorilor din 22 aprilie, care s-a dovedit insa a fi partiala si in judetul Prahova, nu a adus nici o schimbare in pozitia cadrelor didactice prahovene.
Sindicalistii doresc, in primul rand, schimbarea unor prevederi ale proiectului noi Legi a Educatiei. Ei considera ca anumite masuri ale acestui proiect vor duce automat la restrangeri de activitate, la politizarea excesiva a scolilor si la subfinantarea sistemului de invatamant. Noua Lege a Educatiei va duce si la disparitia unor drepturi garantate ani de zile de legislatie, cum ar fi decontarea cheltuielilor de naveta, prima de instalare, concediile fara plata si reducerea cu 2 ore a normei didactice pentru personalul cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani.
Pana la sfarsitul saptamanii sindicalistii vor finaliza referendumul prin care strang semnaturi pentru declansarea grevei generale pe termen nelimitat.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.